כונן גיבוי ובו פרטים ונתונים של מיליוני מבוטחים ממאגר ביטוח החובה נגנב בתחילת השבוע מארגז הקטנוע של שליח של חברת "רון בינה", המפעילה את מאגר הנתונים הסטטיסטיים של המדינה.
הפיקוח על הביטוח הודיע שלשום על האירוע לגופים העוסקים בענף ביטוח הרכב, והוסיף שהכונן נגנב לצד מעטפות נוספות. ההערכה היא שמדובר באירוע גניבה שגרתי, ושהגנב לא ידע מה הוא גונב. לצורך חקירת האירוע ובניסיון לאתר את הכונן, נשכרו השירותים של משרד החקירות "אשר ויצמן".
המידע שנגנב מכיל נתונים סטטיסטיים בעיקר ובהם מספרי רכב, מספרי פוליסות, תשלומי פרמיות ותשלומי תביעות מאז שנת 1985 ועד היום, ופתיחתו דורשת מערכת ייעודית. המאגר מרכז נתונים ומידע מענף ביטוח רכב חובה לטובת תמחור תעריפי הביטוח. ממשרד האוצר נמסר, כי אגף שוק ההון עדכן את רשויות האכיפה, ופועל בהתאם להנחיותיהן. בתגובה לאירוע מסר אריאל מונין, יו"ר וועדת ביטוח כללי בלשכת סוכני הביטוח: "גם אם המידע הרלוונטי שנגנב הינו מידע סטטיסטי בעיקרו, האירוע מדליק נורת אזהרה בקשר לכל מדיניות האוצר לאסוף מידע מחברות הביטוח אודות מבוטחים וריכוזו במאגר אחד. אנו מניחים כי אירוע כזה יגביר את המודעות לשמירת הנתונים על מנת שלא יגיע לידיים לא נכונות".