"שוק כתבי השירות ברכב הפך לאלים"

מיקי קופל, בעלי קופל גרופ וסטארט שירותי רכב, מדבר על המצב בשוק בחלוף שנה לרפורמת כתבי השירות: "חברות הביטוח חייבות לאפשר לסוכנים וללקוחות את הבחירה"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"רוב חברות הביטוח ראו בחוזר של הממונה על הביטוח דורית סלינגר המלצה בלבד. סלינגר ואנשיה דאגו להבהיר בחוזר: 'לא תותנה רכישת תכנית ביטוח ברכישת כתב שירות'. הפרשנות היחידה של סעיף זה היא שלקוח או סוכן הביטוח יהיו זכאים לרכוש בנפרד פוליסת מקיף או צד ג', בה ניתן להוסיף פרק של שירותי דרך וגרירה, כיסוי לשבר שמשות ורכב חליפי". כך טוען מיקי קופל, בעלי קופל גרופ וסטארט שירותי רכב בראיון למגזין ביטוח ופיננסים שיתפרסם לקראת כנס אלמנטר אילת שיתקיים ב־23־26 באוקטובר 2017 .

לדבריו: "רוב חברות הביטוח מצאו פרצה אשר כובלת את סוכני הביטוח להפיק פוליסות ללקוחות ללא רכישת הריידרים, ובכך פוגעות בעמלתו של סוכן הביטוח. יתרה מכך, חלק מהחברות קובעות כי במידה וסוכן הביטוח או הלקוח לא ירכשו את פרק שירות הדרך לרכב, המחיר יזנק ויפסיק להיות משתלם. דבר נוסף – המפקחת על הביטוח קבעה כי המחיר של השירות יוצג בנפרד, ועדיין אנו רואים חברות ביטוח מסוימות שלא מציגות את המחיר בנפרד".

בתשובה לשאלה אם טענותיו הועברו לרשות שוק ההון, אמר קופל כי לרשות "הועברו מכתבים אלימים של חברות ביטוח כלפי סוכני ביטוח, צילומי מסך של חברות אשר עוצרות את תהליך הפקת הפוליסות אם לא נרכשה תוכנית שירותי דרך במקביל, וכל זאת תוך פגיעה קשה בעמלתו של הסוכן ובמחיר הסופי ללקוח".

ך

"חברות הביטוח ראו בחוזר המלצה בלבד". מיקי קופל

לביטוח ופיננסים נודע כי לאורך החודשים האחרונים העבירה הוועדה האלמנטרית פניות רבות אל רשות ההון אשר הגיעו אל שולחנה, ורואה בטיוטת החוזר החדשה, הבאה לתקן את
החוזר עצמו, כבשורה מצויינת לסוכנים. דוגמא קלאסית היא מזכר חריף שאחת חברות הביטוח הפיצה לחלק מסוכניה בו מצוין באופן מפורש שאם סוכן הביטוח יבחר לרכוש בחלק מתוכניות הביטוח מנויים ללא כתב שירות יזכה בעמלה של 5% בלבד במקום 25% וגם תישלל מהלקוח הזכות להנחה.

"חברות אחרות חוסמות את תהליך ההפקה כאשר סוכן הביטוח בוחר לא לרכוש את המנוי בשלב בהפקת הפוליסה", מוסיף קופל על היקף התופעה. "לא ייתכן שחברת ביטוח תרכוש את מוצרים ב־150 שקלים, ותמכור את המנוי ללקוח ב־500 שקלים. הן חייבות לתת לסוכני הביטוח וללקוח את הבחירה". קופל התייחס גם לתיקון לחוזר שפרסמה סלינגר בתחילת אוגוסט, ובו הנחיות מדויקות יותר ליישום ראוי של החוזר: “התיקון לחוזר חשוב משום שהוא נותן פרשנות מדויקת לסעיף הכי חשוב בחוזר הראשון, וחידד את הנקודה הכי קריטית. עם זאת, אני מדגיש, ששום דבר לא השתנה מאז תיקון החוזה. אנחנו עדיין רואים שרוב החברות מתנהגות בחוסר הגינות והוגנות, ומכריחות את סוכני הביטוח ואת הלקוחות לרכוש כתבי שירות מובנים בתוך הפוליסות. חוזר הפיקוח הוא מצוין ומדויק, הרשות צריכה פשוט לאכוף אותו".

עם זאת, קופל מבהיר שהתיקון לחוזר לא מושלם, ועדיין קיימות בו פרצות שחברות הביטוח עלולות לנצל: "לא ברור מדוע הפיקוח השאיר את פרק שירותי הדרך בתוך הפוליסות, בעוד שבתחומים אחרים הפיקוח על הריידרים הוסר מהפוליסות. כלומר – לא הובהר במפורש למה חברת הביטוח צריכה להתערב כאשר לקוח נתקע עם הרכב ברמת הגולן, והוא רק זקוק להתנעת מצבר. אני מקווה שבקרוב נראה הנחיות ברורות יותר בנושא מרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון”.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email