"הדרך שבה יש מוצרים אחידים הייתה נכונה אבל היא לא יכולה להיות דרך בלעדית. אנחנו היום ברשות חושבים שצריכים להיות מוצרים בסיסיים שהם נגישים לציבור הרחב, אבל צריכה להיות גם יצירתיות וגם התאמת צרכים".
כך אמר הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת בנאומו בערב הפתיחה של ועידת עדיף ה־18 שהתקיימה השבוע באווניו שבאיירפורט סיטי. ברקת הוסיף: "לכן, המוצר הבסיסי ישמש כבנצ'מרק בלבד ועליו יהיה אפשר להוסיף רבדים. אני חושב שחלק מתחרות היא גם יצירתיות ובמקרים מסוימים אם הלקוח מבין והסוכן מסביר לו כמו שצריך – הלקוח יכול להוריד מהמוצר הבסיסי ובמקרים מסוימים להוסיף לפי צרכיו".

ברקת הדגיש כי האזרחים הם במרכז תשומת הלב של הרשות: "נושא אחד חשוב שהוא בראש מעיינינו זה שיפור איכות החיים של האזרחים בישראל. לא פחות מזה. אם מסתכלים על חיי האזרח, אז הפנסיה היא דבר מאוד חשוב עבורו, עולמות של בריאות הם מאוד חשובים וגם הרכוש שלו. כולו נתון בידיים של האנשים שנמצאים כאן ומנהלים עבורו את הכיסוי הביטוחי, את ההשקעות שלו, ואת הדבר הזה אנחנו רואים לנגד עינינו. זו אחריות מאוד גדולה שהאזרח יקבל את הכיסוי הביטוחי שמתאים לו ויקבל אותו בתנאים הוגנים", הדגיש.
יציבות חברות הביטוח
"הנזק הגדול ביותר למבוטחים ולמשק הוא קריסה של חברת ביטוח. אי אפשר להמעיט בערך של יציבות חברות ביטוח למבוטחים, למשק ולמערכת הפיננסית, ולכן אנו ברשות שוק ההון שמים זאת למטרת על, לצד הביטחון הפיננסי של הצרכן".
עוד אמר בהקשר זה כי "השם של חברות הביטוח חשוב ואני בטוח שאתם מגנים עליו. אנחנו נעזור לכם לשמור על השם שלכם ולהגן עליו; אתם תדאגו למבוטחים ואנחנו נדאג לתעשייה שתשגשג". הוא הוסיף את החשיבות של יציבות החברות בעולם של סולבנסי 2: "לא נקל בו ראש. כפי שכולנו לא חוסכים בבריאות, אז בבריאות של החברות אנחנו לא נחסוך ונביא את האנשים הטובים ביותר כדי להתמודד עם האתגרים האלה", הדגיש.
"אני שמח להיות תחת משרד אוצר ושר אוצר שהם מהחברתיים ביותר שהיו בתולדות מדינת ישראל. מאוד מתאים לאג'נדה שלי. הנושא של אנשים מאוד קרוב ללבנו. כבוד האדם. היחס ההוגן כלפי האדם". הוא ציין כי הרשות מטפלת בהרבה מאוד תלונות ציבור. על אופן הטיפול אמר כי אנשי הרשות מתקשרים לאנשים שפונים בתלונות ואף נפגשים איתם. ברקת פנה לראשי החברות שהיו באולם ואמר:
"אני חושב שגם האינטרס הגדול שלכם הוא לראות מעבר לנוסחאות ומעבר לסעיפים של הפוליסות. אני מודיע שאנחנו נעשה ביקורות למי אתם עושים אקסגרציה (תשלום לפנים משורת הדין) – האם רק ללקוחות הגדולים או גם לאנשים שבאמת צריכים הסתכלות לפנים משורת הדין. אני חושב שזה חשוב לכם לא פשוט ממה שזה חשוב לנו".
ברקת הדגיש את האחריות הרבה שמוטלת על כתפי הרשות, שמנהלת השקעות בהיקף של 1.6 טריליון שקל, שלדעתו יהפכו להיות מהר מאוד לטריליון דולר. "הכסף האדיר הזה משפיע על כלכלת ישראל בצורה מאוד משמעותית – אם זה בפרויקטים של תשתיות, אם זה בנדל"ן, אם זה במקומות אחרים״, אמר.
נגן על החלשים
"אנחנו מחפשים להגן על בעלי הפיאט ולא על בעלי המרצדסים. בעלי המרצדסים יודעים
להסתדר לבדם מול החברות. יש להם את הכוח הכלכלי לעשות זאת. אבל אותם אנשים, שהם חלשים – הם צריכים את ההגנה שלנו ואת המוצרים הבסיסיים. הם יקבלו את כל התמיכה מאיתנו", אמר.
"ההסתכלות שלנו חייבת להיות בראש ובראשונה הסתכלות כלכלית, תוך הבנה עמוקה של עולם הביטוח. אני בא מעולם הבנקאות. מהבנק אתה מקבל כסף וצריך להחזיר אותו, אבל בביטוח – חברת ביטוח מקבלת את הכסף והיא זו שצריכה להחזיר למבוטחים. זה עושה הבדל בנושא של המינוף והיציבות הפיננסית וחברות ביטוח הן בהחלט לא כמו בנקים".
ברקת הציג את נבחרת רשות שוק ההון: יואב גפני, עבד חסדייה, אסף מיכאלי, הראל שרעבי, אוהד מעודי, טל הפלינג, אמיר פלד, ארז רבן ורם אלפיה. "זו הנהלת רשות שוק ההון ותחתם מנהלי מחלקות. זו הנהלה שעליה אני סומך ב־100% והיא תוביל את שוק ההון עם עוד אנשים טובים שאני אביא מבחוץ כדי לחזק אותנו".