הפיקוח על הביטוח בראשות המפקחת דורית סלינגר, פירסם בשנה החולפת (תשע“ו) 174 חוזרים, טיוטות חוזרים, הוראות המפקחת, ניירות עמדה ועוד. אם לוקחים את מספר ימי העבודה (5 בשבוע), ולא כוללים חופשות חגים, הרי שמדובר בפרסום אחד ליום בממוצע. כך עולה מבדיקה שערכה מערכת ”ביטוח ופיננסים“.
בשנה החולפת נמתחה ביקורת רבה נגד סלינגר על קצב שליחת החוזרים והטיוטות מצד הפיקוח, כאשר כל פרסום כזה משנה מצב קיים בשוק הביטוח והפנסיה ודורש היערכות חדשה. הביקורת נשמעה מצד חברות הביטוח, סוכני הביטוח וגם מחברי הכנסת.

כשמפלחים את פרסומי המפקחת לפי תחומי ענף הביטוח, עולה שהנושא שהעסיק יותר מכל את הפיקוח על הביטוח, היה ביטוחי חיים ופנסיה: 34 חוזרים, טיוטות וכדומה, פורסמו בנושאים אלה. במקום השני נמצא תחום ביטוחי הסיעוד והבריאות עם 21 חוזרים, וביטוח כללי במקום השלישי עם 12 חוזרים. אגב, לסוכני הביטוח וליועצים, שלחה סלינגר בשנה האחרונה 20 חוזרים, טיוטות והוראות.
מנה אחת מרוכזת
באוגוסט האחרון נקטה המפקחת על הביטוח במדיניות חדשה: במקום לפזר את החוזרים וההוראות על פני החודש, הם רוכזו במנה אחת בסופו. כך, ב־31 לאוגוסט קיבלו אנשי ענף הביטוח לא פחות מ־16 חוזרים ביום אחד, והיום (יום העבודה האחרון בחודש ספטמבר) היא פרסמה לא פחות מ־20 חוזרים וטיוטות.
מהפיקוח על הביטוח לא התקבלה תשובה, אם אכן מדובר במדיניות חדשה בהפצת החוזרים. ואולם, מקורות בכירים בענף הביטוח מסרו לנו, שבשיחות עם פקידי הפיקוח, עלה כי אכן הוחלט לרכז את החוזרים לסוף החודש או תחילתו. ”יהיה לנו מה לקרוא בראש השנה“, התבדח אחד הבכירים בענף.