שרת המשפטים איילת שקד נערכה בשבוע שעבר פגישת עבודה בלשכתה בתל אביב עם נשיא הלשכה ליאור רוזנפלד ומ"מ הנשיא סו"ב ליאור הורנצ’יק.
במהלך הפגישה דנו הצדדים במספר נושאים וביניהם, קידום חקיקה למכירות מוצרי ביטוח ארוכי טווח רק על ידי בעל רישיון ורק לאחר פגישה פרונטלית. כמו כן נדונו בפגישה בעיות המוקדים של חברות הביטוח, סמכויות סוכני הביטוח, הכבדת הרגולציה ועוד.

השרה שקד הביעה נכונות לסייע וציינה כי סוכני הביטוח נחוצים לציבור וכי חשוב לשמור על מעמדם. מקצוע נחוץ ורלוונטי בעקבות הפגישה עם שרת המשפטים אמר ליאור רוזנפלד: "שמחנו לשמוע מפי שרת המשפטים כי היא רואה בנו מקצוע נחוץ, רלוונטי לציבור ובעל חשיבות ורואה עמנו עין בעין נושאים רבים. נושא המכירות הבלתי אחראיות של המוקדים הטלפונים מדאיג גם את שרת המשפטים וכולי תקווה שיימצא לזה פתרון בהקדם"
הורנצ'יק הוסיף כי "מצאנו שרה קשובה, אסרטיבית, שולטת בפרטים ומוכנה לסייע לטובת הציבור".
ל"ביטוח ופיננסים" נודע כי הפגישה עם שרת המשפטים הוקדמה מיום ראשון הקרוב לאתמול, משום שביום ראשון הקרוב תדון ועדת השרים לענייני חקיקה בראשות השרה בהצעתו של ח"כ יואב קיש (ליכוד) לצמצם את סמכויותיה של הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון. ההצעה הנתמכת בידי חברי כנסת רבים ועל ידי לשכת סוכני ביטוח, קובעת "שחוות דעת שמפיצה הממונה לא ייחשבו כהוראות לפי סעיף 2(ב) לחוק הפיקוח, ולכן לא יחייבו את המפוקחים. כך תשמור הכנסת על כוחה לפקח על הוראות הממונה ולא יינתנו הוראות מחייבות באמצעות חוות דעת ללא כל ביקורת או דיווח מסודר בוועדת הכספים של הכנסת".
על הצעת החוק, שביוזמת ח"כ קיש חתומים חברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה, כולל יו"ר ועדת הכספים משה גפני (יהדות התורה), וכן חברי הכנסת עודד פורר, נאוה בוקר, דוד ביטן, איתן ברושי, מיקי מכלוף זוהר, אחמד טיבי, אברהם נגוסה, בצלאל סמוטריץ' ומיקי רוזנטל.
גם השבוע ערכה הנהגת הלשכה פגישות עם חברי כנסת נוספים, ח״כ רויטל סוויד וח״כ איתן ברושי, במטרה לחזק מספר יוזמות חקיקה שבכוונת הלשכה להוביל בחודשים הבאים.