תוך חודש וחצי בלבד: כ–100 עסקים לקחו חלק במיזם "הנגשת לוידס"

המיזם מאפשר לסוכנים החברים בלשכת סוכני ביטוח גישה ישירה ללוידס ומבטחי משנה נוספים בחו"ל. עודד צסרקס: "חברות ביטוח שונות מפנות אלינו סוכנים למציאת פתרונות"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"קלענו לצורך אמיתי של הענף כולו. סוכני הביטוח מצליחים לשמר את הלקוחות שלהם ולתת להם פתרונות ייחודיים בעוד חברות הביטוח מפנות אלינו את הסוכנים עם עסקים שאינן רוצות", אומר עודד צסרקס, לשעבר סמנכ"ל בכיר באיילון וכיום נציג ברוקר ביטוח המשנה הלונדוני Integro ,שיחד עם אסף חגאי פריי, לשעבר סמנכ"ל בכלל ביטוח, הם בעלי חברת LTD OCBARS ו-AHF .

בדצמבר האחרון חברו השניים עם לשכת סוכני הביטוח ועם חברת איילון כדי לפתור את הבעיה של מרבית הסוכנים, שלהם אין גישה ישירה לשוק הביטוח הלונדוני, לויד'ס, ולכן הם מפסידים הרבה תיקים שבארץ אין להם פתרון. "ישנם מקרים לא מעטים בהם נתקל סוכן קטן כגדול, כשהוא נדרש להמציא פתרון ביטוחי ללקוח שלו, וחברות הביטוח הישראליות לא יכולות או לא רוצות למכור פתרון שכזה. במצב זה הסוכן מפסיד את העסק לאחת מסוכנויות הענק או מנפיק את הפוליסה באמצעות אחת מהסוכנויות הגדולות, ואז מקבל עמלה מופחתת ומסתכן בהעברת הלקוחות לסוכנות", אמר צסרקס והוסיף כי "אנו מהווים שוק משלים לשוק הביטוח בישראל ולא שוק חלופי. אין לנו ערך מוסף או רצון להיכנס למקומות בהם כבר יש פתרונות".

המיזם המשותף מאפשר ל-4,500 סוכני הלשכה מעין גישה ישירה ללויד'ס ומבטחי משנה נוספים בחו"ל, כשאת הפוליסה הסופית מפיקה חברת איילון ביטוח, ורוב החשיפה לסיכון תהיה על מבטח המשנה מחו"ל. לדברי צסרקס, קרוב ל-100 עסקים פנו וטופלו בתוך כחודש מאז החל המיזם לפעול, כשבשלב זה פרסום המיזם עובד רק ”מפה לאוזן“. מרבית הפניות הן לגבי עסקים הנתפסים כמסוכנים, בעיקר בתחומי החבויות, אחריות מקצועית, חבות מוצר, צד ג‘ ומעבידים. במסגרת ההיערכות נשכרה גם עובדת מקצועית, טל מורן, שמטפלת ישירות בסוכני הלשכה. ”זה לא רק הצלחה כלכלית מבחינתי, אלא גם כיף גדול לשמוע מהסוכן שהצלנו לו את הלקוח“, מוסיף צסרקס. אתה יכול לספק דוגמאות למקרים בהם טיפלתם בהצלחה? ”סוכן שמייצג חברה של כורתי עצים פנה אלינו כי הוא לא מצא חברת ביטוח ישראלית שתהיה מוכנה לבטח את הפעילות הזאת, שכרוכה בעבודה מסוכנת בגובה. תוך זמן קצר סידרנו להם ביטוח. כך גם לגביי ביטוח לטייסי מסוקים, ימאים בים, חברת גז שהייתה צריכה לחדש ביטוח חבויות גדול, ומבוטחים שרצו ביטוח לספורט אתגרי ולא מצאו כיסוי בארץ. תופעה מעניינת שהתפתחה לשמחתנו היא שחברות ביטוח שונות מפנות אלינו סוכנים למציאת פתרונות. זה מצב טוב לכל הצדדים – לסוכנים, שגם מוצאים פתרון למבוטחים וגם נהנים מהאמון הגובר של המבוטח בעקבות מציאת הפתרון, למבוטחים, ולחברות הביטוח שיכולות להפנות את הלחץ אלינו כמקור טוב ואמין לפתרון".

עודד צרקס

איך עובד הפתרון עם איילון? "במידה והסוכן לא הצליח למצוא פתרון עבור הלקוח הוא פונה אלינו עם הביטוח המבוקש. אם הוא עונה על הקריטריונים, אנחנו פונים למציאת פתרון, בעיקר בשוק הלונדוני. לאחר מכן אנו מקבלים הצעה לביטוח המשנה ומעבירים את פרטיה לסוכן. במידה והלקוח מאשר את ההצעה החומר עובר לאיילון, שהיא זו שמפיקה את הפוליסה. זה יתרון גדול לסוכן ולמבוטח, שכל ההתנהלות שלהם תהיה מול איילון ובעברית, והם לא צריכים להתנהל ישירות מול לונדון. מי שלא עובד עם איילון וירצה לרכוש עבור לקוח שלו פוליסה של איילון, ייפתח לו מספר סוכן כמקובל, והוא יקבל את עמלתו מהחברה. "חשוב להדגיש שאנחנו לא מתחרים בסוכנים ולא עובדים כסוכנים, אלא מסדרים לאיילון ביטוח משנה מלוידס או מבטחי משנה אחרים בעולם".

חוסך כסף

סו“ב מוטי חנם, שבבעלותו המשרד ”חנם – סוכנות לביטוח“, קיבל טיפול במסגרת המיזם. ”לא הצלחתי לקבל מענה לביטוח מחברות ישראליות על אחריות מוצר מתחום החשמל והאלקטרוניקה", מספר חנם. "פניתי לעודד והוא חזר אלי מהר מאוד עם הצעה מצוינת מחו“ל, שאפילו חסכה למבוטח כסף לעומת כמה שחשב שזה יעלה. הטיפול היה מוצלח מאוד“.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email