במסגרת התכנית של משרד האוצר והביטוח הלאומי, תיפתח בינואר 2017 תכנית חיסכון לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים. בתכנית יופקדו לכל ילד מדי חודש 50 שקל, עד הגיעו לגיל 18, בנוסף לקצבת הילדים המשולמת עבורו. את החיסכון ניתן להתחיל בכל גיל עד יום ההולדת ה־18, אז גם ניתן למשוך אותו. ההורים מצדם, יכולים להוסיף 50 שקל לחיסכון החודשי ובעצם להכפיל אותו. הכספים יועברו לחיסכון על שם הילד בקופת גמל או בבנק, לפי בחירת ההורים, שצריכים להודיע על כך לביטוח לאומי עד ה־1 ביוני 2017 , ולציין את מסלול ההשקעה שבחרו. הורים שלא יודיעו על בחירתם, ישובצו למסלול ברירת מחדל – לילדים עד גיל 15 בקופת גמל, ולילדים מעל גיל 15 בבנק. בתוכנית יופקד גם תשלום רטרואקטיבי עבור החודשים מאי 2015 עד דצמבר 2016 ,בשתי פעימות. מי שיתמידו בחיסכון עד גיל 18 יקבלו 500 שקל מענק מהמדינה, ואם ימשיכו עד גיל 21 – יקבלו מענק נוסף בסכום זה. המענקים באים לפצות על מס רווח הון שבו חייבים החוסכים.
18 שנות חיסכון
על פי מחשבון האוצר וביטוח לאומי המפורסם באתר התכנית, מחיסכון של 50 שקלים בחודש ניתן לצבור במשך 18 שנים כ־11,350 שקל (כולל המענק וכולל מס רווח הון בשיעור 25%) וזאת ללא תשואה כלשהי. אם ההורים מוסיפים 50 שקל בחודש, הסכום המצטבר יגיע ל־22,000 שקל. כאמור, ניתן לחסוך גם עד גיל 21 ולקבל מענק נוסף, וכך הסכום המצטבר יגיע ל־800,11 .בנוסף, ניתן למשוך את החיסכון עד לפנסיה של הילד, ואז הוא לא יצטרך לשלם מס רווח הון. מי שחוסך מגיל 0 עד גיל 18 בריבית של %1 לשנה ללא השתתפות ההורים, יקבל בסוף התקופה 320,12 שקל ובגיל 21 הוא יצבור 200,13 שקל. בהשתתפות ההורים, החיסכון יעלה עד גיל ל־18 לכ־24,125 שקל ובגיל 21 לכ־24,380 שקל.

איפה חוסכים?
האוצר בחר ב־21 גופים – 9 בנקים ו־12 קופות גמל שינהלו את התכנית עבור החוסכים. מה ההבדל בין חיסכון בבנק לחיסכון בקופת גמל? בקופת גמל להשקעה הכסף ייחסך במסלול השקעה שתבחרו, והכספים יושקעו בשוק ההון בהתאם למדיניות ההשקעות של הקופה במסלול. לחיסכון שמופקד בקופת הגמל תתווסף התשואה שתושג במסלול ההשקעה בו בחר ההורה, ואפשר לנייד את התכנית בין קופות הגמל השונות. בבנק הכסף ייחסך בתכנית חיסכון שתבחרו והכספים יצברו ריבית ידועה מראש, בהתאם למסלול החיסכון הנבחר, אך אין אפשרות לנייד אותו. קופות הגמל שנבחרו לנהל את תכנית חיסכון לילד הן: אלטשולר שחם גמל ופנסיה, פסגות קופות גמל ופנסיה, הראל פנסיה וגמל, מנורה מבטחים, הלמן אלדובי, מיטב דש גמל ופנסיה, אקסלנס נשואה, אינטרגמל, קל גמל ופנסיה, מגדל מקפת, אנליסט ואינפיניטי. בשני המקרים, ביטוח לאומי מממן עד גיל 21 את עלויות החיסכון בבנק או את דמי הניהול בקופת הגמל. בכל אחד ממסלולי החיסכון ניתן לבחור האם להפקיד את הכספים בחיסכון ללא תחנות יציאה, או בחיסכון עם תחנות יציאה ובחירת תכנית חדשה כל 5 שנים.
דיווח תקופתי
ההורים יכולים לבחור מסלולי השקעה בהתאם לרמת הסיכון – מועט, בינוני, מוגבר. בחלק מהקופות יש גם מסלולי הלכה יהודית והלכה מוסלמית. על פי תכנית קופת גמל להשקעה, הקופות ישתדלו לעמוד בתשואה (לא מובטחת) של 4% .עד כה רוב קופות הגמל לא פרסמו את מסלולי ההשקעה שלהן במסגרת התכנית החדשה. אך באתר ביטוח לאומי ניתן למצוא, לצורך המחשה, תשואה שנתית ממוצעת ב־5 השנים האחרונות במסלולי השקעה הקיימים בכל קופה, שלה מדיניות השקעה הדומה לזו של מסלולי ההשקעה החדשים בתכנית חיסכון לכל ילד. הנתונים יופיעו באתר משרד האוצר ובאתרים של גופי החיסכון. ביצועי החיסכון הבנקאי יופיעו במסגרת חשבון הבנק. בנוסף, הגופים השונים מחויבים לשלוח בכל 1 במרץ בכל שנה דיווח תקופתי לחוסך. במקרה של פטירת הילד, חלילה, יש להמשיך את החיסכון עד לגיל 18 או 21 ,לפי גיל הילד הנפטר, ואז ניתן למשוך את הכסף.