בדיון שקיימה היום ועדת הכספים של הכנסת בנושא הרפורמה בפנסיה במסגרת חוק ההסדרים, הביעו חברי הוועדה תמיכה גורפת בעמדת לשכת סוכני הביטוח. חלק מחברי הוועדה אף תקף את דבריה של דורית סלינגר, המפקחת על הביטוח שחזרה על עמדות אגף שוק ההון בנושא הרפורמה בפנסיה.

חברות הכנסת מיכל בירן ואורלי לוי ניסו להציע להוציא את הרפורמה מחוק ההסדרים לחקיקה רגילה, אך יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, לא העלה את ההצעה להצבעה. הדיון הסתיים ללא הצבעות בנושא. יו"ר הוועדה הורה על סבב פגישות נוסף בין לשכת סוכני הביטוח למפקחת על הביטוח דורית סלינגר.
הוא סיכם: "מורגש כי ההתדיינות עם סוכני הביטוח על חוק כה־משמעותי בתחומם טרם מוצתה, ואני מבקש כי תימשך ההתדיינות עימם לפני שהוועדה תכריע בנושא". ח"כ אורן חזן הציע להיות המגשר בפגישה זו. ועדת הכספים תתכנס לדיון נוסף בנושא לאחר סבב השיחות הנוסף.

בלשכת סוכני הביטוח הובעה שביעות רצון מתוצאות הדיון בוועדת הכספים – גם מהתמיכה הגלויה של חלק גדול מחברי הועדה בעמדות הלשכה וגם מדחיית ההצבעה בוועדת הכספים בנושא.
אורי צפריר, מ"מ נשיא הלשכה, אמר ל"ביטוח ופיננסים" בתום הדיון בו השתתפו גם אריה אברמוביץ, נשיא הלשכה ויובל ארנון, יו"ר הוועדה הפנסיונית: "אנחנו מאמינים, שהצעות המפקחת לא יעברו בוועדה, כפי שהן מנוסחות היום. הרפורמה הזאת תצטרך לעבור שינויים. חברי הכנסת מבינים שאנחנו צודקים בטענות הענייניות שלנו המשרתות את המבוטחים ואת המעסיקים. שיחות נוספות עם אגף שוק ההון בנושאים אלו יועילו".
לדברי יובל ארנון גם לאחר הדיון בוועדה פנו חברי כנסת אל בכירי הלשכה והביעו תמיכה והזדהות עם מאבק הסוכנים. "כרגע אנחנו מרוצים", אמר יובל ארנון ל"ביטוח ופיננסים". "יש הרבה התנגדויות בוועדת הכספים להצעות אגף שוק ההון בנושא הפנסיה. אין ספק שהמפקחת תצטרך לשנות דברים, לתת יותר פירוט ויותר הבהרות בסעיפי הרפורמה. אבל בסופו של דבר, אין לדעת מה יהיה. חוק ההסדרים חייב לעבור מבחינת שר האוצר וראש הממשלה בעוד כחודש, ויכול להיות שתוטל משמעת קואליציונית על חברי הכנסת מהקואליציה, ואז החוק יעבור למרות ההתנגדות והמאבק שלנו".
במהלך הדיון בוועדה הביעה סלינגר התנגדות להוצאת הרפורמה מחוק ההסדרים. "אנחנו עובדים על זה ארבע שנים", היא אמרה. בתגובה אמרה ח"כ אורלי לוי (ישראל ביתנו): "אתם עובדים על זה ארבע שנים, ואת מצפה שאנחנו נאשר את ביום? אם את באמת בעד החוסכים, החוק לא היה צריך לבוא ככה. לפטור את המוסדיים מייעוץ פנסיוני זה אבסורד. את החוק אי אפשר להעביר כך".
"אני לא מאמינה בתמימות המזויפת כשאומרים שדואגים לעובדים. בואו נעצור ונחשוב. החיפזון מן השטן. אני לא יודעת איך יו"ר הוועדה נותן לזה אישור. זה לא הוגן ולא הגיוני ולא בסדר".
"לפצל מחוק ההסדרים"

חברי כנסת נוספים בוועדה מתחו ביקורת על האוצר: ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי): "החוק הזה לא מוכן – צריך לפצל אותו מחוק ההסדרים". ח"כ אורן חזן (ליכוד): "הרפורמה הזו בכללותה לא מסתכמת בטובת הציבור. חייבים לעשות בחוק הזה תיקונים, ככה הוא לא יכול לעבור". ח"כ רועי פולקמן (כולנו) אמר: "אני תומך ביוזמת המפקחת, היא מעלה פה דברים חשובים ונכונים. לגבי הפטור מייעוץ פנסיוני – ניאלץ לשקול זאת בשנית".
סלינגר ציינה במהלך הדיון, כי בסוגיית הפרדת התפעול מהשיווק תינתן למעסיקים הקטנים תקופת מעבר וכי לאחר שחוק ההסדרים יתקבל, תפרסם תקנות ספציפיות לגבי הסעיפים השונים ברפורמה.
ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני) אמרה, כי תעביר בישיבת הוועדה הקרובה הצעה בין חברי ועדת הכספים לפיה יוגבלו דמי הניהול שגובים הגופים המוסדיים מהמבוטחים. זאת בעקבות דבריה של סלינגר, כי מדובר בהחלטה שאמורה לעבור בחקיקה ואין בסמכותה להגביל.
ח"כ בירן הוסיפה עוד: "הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות. מוצע כאן פתרון רשלני, שתופעות הלוואי שלו גוברות על ההיגיון. אני לא בוכה על אינטל, אבל מטרידה אותי המסעדה הקטנה בת"א".