הנה שאלה שעולה בקרב סוכני הביטוח יותר ויותר בתקופה האחרונה: האם אנו צריכים עדיין את מכשיר ה-SBOX במשרדנו עבור התקשורת לחברות הביטוח והאינטרנט? התשובה לכך חד משמעית – כן. ולהלן ההסבר.
עם קדמת הטכנולוגיה והאינטרנט בעולם, כך גם מגיעים איתה מגוון איומים שיכולים להזיק למחשבי המשרד ולתכולתם. כבתי עסק אנו צריכים לדעת איך להגן באופן מקסימלי על כל היקר לנו, ולכן ההמלצה היא שלא לוותר על נוכחות ה-SBOX לתקשורת המשרד בשום אופן.
תחילת הדרך של המוצר:
חשיפת המכשיר ב-2001 על ידי צ'ק פוינט הישראלית היוותה פריצת דרך חשובה ואפילו מהפכה במדיניות אבטחת המידע בעולם. הרעיון שלכל בית עסק יהיה מכשיר אבטחת מידע ברמות הגבוהות בעולם במחיר סביר ממש התחיל לפרוח ולשגשג, ויצרני המכשיר לא עמדו בעומס ייצור המוצר עקב הביקוש הרב.
ב-2003 קיבלו מנהלי מערכות המידע של חברות הביטוח החלטה על שינוי בסוג התקשורת והצפנת הנתונים ממחשבי סוכני הביטוח אל מערכות חברות הביטוח. כאן נכנס לשירות מכשיר ה-SBOX ומיד ענה על כל דרישות ההצפנה והקישורים המאובטחים שנדרשו בגין שינוי סוג ההתקשרות.
כל משרד ביטוח התבקש לבחור ספק אינטרנט ארצי שדרכו הוא מעוניין לבצע את ההתקשרות, וביצע אתו עסקה, שבה הוא רוכש את המכשיר וספק האינטרנט מנהל את ההתקשרות. מבחינת סוכן הביטוח אפשר לסמן תקופה זו כסיום עול כבד של עלויות תקשורת ישנות, כמו קו ה"פריים ריליי", "מודם אנלוגי", "ISDN", ומעבר למהירות גלישה מהירה ביותר שהוא אינו מכיר במשרד, כל זאת בחיסכון משמעותי של מאות שקלים מהתצורות הקודמות.
כיום נוצר שוב שינוי בסוג ההצפנה המבוקשת על ידי חלק מחברות הביטוח והצפנת הנתונים עברה בחלק מחברות הביטוח ממכשיר ה-SBOX להצפנה ישירה בין המחשב של סוכן הביטוח למערכות השרתים של חברות הביטוח. עם זאת, חלקם עדיין ממשיכים להשתמש בהצפנה דרך מכשיר ה-SBOX. עקב מצב זה "שוחרר" מכשיר ה-SBOX מחלק ממשימותיו הקשורות לתקשורת המשרד, אך אנו כאן בכדי להבהיר את יתר המשימות התלויות בו בכלל עולם האינטרנט ואבטחת המידע של העסק.
התאמה אישית ובקרה לתוכן האינטרנט המבוקש – כשאנו גולשים באינטרנט, קוראים דואר או מבצעים כל פעולה אחרת במחשב, קיימים איומי סייבר מודרניים המרחפים מעל ראשנו. תפעול נכון, פשוט ועדכני של מכשיר ה-SBOX ימנע כניסה של גופים זרים אל רשת המחשבים של המשרד וידאג כי נגלוש רק בסביבה בטוחה שנסרקה קודם.
הגנת FW שרבים מכירים בשם "חומת אש" – תפקידה הוא ניטור וחסימת התקשרויות בלתי רצויות, אחת המשימות היותר חשובות שבה עומד בהצלחה רבה מכשיר ה-SBOX. תפעול נכון ועדכני של המכשיר ידאג כי יעמוד כחוצץ בין רשת האינטרנט לבין רשת המחשבים הפנימית ויחסום כל בקשת התקשרות לא מורשית, וכמובן יחסום ניסיונות פריצה לרשת המחשבים של המשרד.
קישוריות מאובטחת מבוססת VPN – (רשת וירטואלית פרטית) למחשבים, לטלפונים חכמים ולטאבלטים . גישה נוחה ומאובטחת למחשבי המשרד מכל מקום בעולם. קישור VPN דרך ה-SBOX ידאג שרק מורשה שביצע זיהוי מוחלט, יורשה להיכנס לרשת מחשבי המשרד.
ניהול אבטחת דואר אלקטרוני – שליטה מלאה בזמן אמת בכל מערכות דואר אלקטרוני של המשרד, כולל שירות אנטי וירוס ואנטי ספאם לתיבות הדואר. בדיקת מוניטין של השולח ומסד הנתונים ברמת החיבור וחסימת ניסיון התקנת תוכנות זדוניות.
חסימה וסינון אתרים – שליטה מוחלטת בתוכן הגלישה באינטרנט למשתמשי המשרד, חסימת אתרים לפי בחירה. לדוגמה, אם אנו מעוניינים לחסום גלישה לאתרי פנאי בשעות העבודה כמו Facebook ,Mako או כל תוכן אחר שאיננו חפצים להרשות למשתמשי המשרד. כך גם מנוצל מלא רוחב פס הגלישה לעבודה עניינית בלבד.
מעקב ורישום דוחות פעולות בסביבת העבודה – תיעוד מלא של כל פעולות התקשורת במשרד . רישום כל צעד שעובר בבקרת המכשיר ויצירת דו"ח המראה את תעבורת הנתונים, לאן גלשנו באינטרנט, רישום ותיעוד של כניסות מחשבים מחוץ לרשת, כך שיהיה בקרה על שליטת מחשבים שנמצאים מחוץ לרשת המחשבים, וכמובן תיעוד ניסיונות פריצות לרשת המחשבים, כך שאפשר לבדוק ולנסות לעלות על עקבות "הפורצים".
יש לציין כי מידע זה הינו רק חלקי ואפשר לקרוא אודות כל מעלותיו של המכשיר באתר האינטרנט של חברת צ'ק פוינט http://www.checkpoint.com/ כמו כן, לכל מידע פרטני נוסף, או שאלה לגבי מחשוב ותקשורת המשרד, אפשר לפנות דרך אתר הלשכה בפנייה ליועץ המחשוב ושאלתכם תיענה בהקדם.